u-days —

studie+by

Type

Brugerundersøgelse
Brandstrategi
Filmproduktion

UDFORDRING

At skabe en helstøbt kampagne som fra december 2022 til marts 2023 skal få gymnasiestuderende og sabbatister til at søge ind på et studie i Aarhus og deltage i u-days 2023.

Løsning

En kampagne til print og digital som møder målgruppen akkurat der, hvor de er i livet. I en periode i livet, som minder om en forvirret, usikker og limbo-lignende tilstand, hvor det er tid til at vælge det næste skridt; tid til at vælge både studie og by.

Digital kampagne
Digital kampagne
Konceptudvikling
Filmproduktion
Out of home
Alle projekter
Afspilningsknap

Udfordring

u-days kontaktede os med henblik på en overvejende digital kampagne, som også skulle have enkelte elementer af print. Kampagnen skulle køre fra start december 2022 til slut februar 2023. 


Kampagnen skulle måles op mod to målsætninger: At få flere sabbatister og gymnasiestuderende til at deltage i u-days 2023 og at få flere til at søge ind på et studie i Aarhus. 


Mediebureauet Carat skulle stå for selve udrulningen af kampagnen, som skulle udrulles over Facebook, Instagram, YouTube, Display Ads og rundt omkring på busstoppesteder i store dele af Danmark. Udfordringen lå derfor i at skabe et samlet narrativ på tværs af medieplaceringer, som var optimeret mod begge konverteringer. 

Løsning

Efter en målgruppeanalyse stod det klart, at målgruppen i lige så høj grad vælger byen, som de vælger studiet, og derfor ønskede vi at bruge Aarhus by som et aktivt salgspunkt i kampagnen. Dernæst ønskede vi at møde målgruppen lige præcis der, hvor de befinder sig, nemlig i valget. Valget hvor man qua målgruppeundersøgelsen ikke kun vælger studie, men også vælger by. 


Løsningen blev derfor at lege med den struktur, der ligger i ordet “studieby”. Vi brød ordet op med et “+” for at visualisere og anerkende, at man som ny studerende ikke kun vælger studiet, men at man i lige så høj grad vælger byen. Strukturen omkring et “+” blev her tilvalgt fremfor et “og”, fordi det har positive konnotationer, som vi ønskede at associere med u-days og det valg, som målgruppen står overfor. 


Valget af studie+by blev derfor det overordnede og gennemgående narrativ for hele kampagnen. Derfra lagde vi os fast på to hovedkomponenter i kampagnen: awareness og identifikation.

Med en kort levetid er det nødvendigt at få drevet awareness og få en høj frekvens på selve u-days i form af brand farver, logo og datoer. Vi ønskede samtidig at målgruppen skulle mødes af ærlige fortællinger, som var identificerbare, og som satte fokus på dualiteten i at vælge både studie og by.

Løsningen blev derfor en hovedfilm baseret på studerendes fortællinger fra da de var i samme situation. Filmen handlede om, hvorfor de er glade for valget af Aarhus, og det var de samme studerende, som gik igen i næsten alle visuelle outputs. De visuelle outputs havde et grafisk udtryk, hvor “+” opdeler og associerer et billede af den/de studerende med byen, mens det associerer u-days med valget af studie. På den måde blev de studerendes fortællinger motivator for at vælge Aarhus som by, mens u-days blev gjort til motivator for at vælge studiet. 

Resultat

Det vi endte med at overlevere vores arbejde til mediebureauet Carat, lavede vi et udførligt kampagne ID bestående af content i et hav af modaliteter og formater. Se hele kampagne ID'et ved at downloade det her.


Selve resultaterne fra kampagnen vil blive delt, så snart kampagnen er overstået. 

Tilbage til flere cases

Udforsk flere...

Dansk Golf Union —

Engagement og medlemsvækst gennem branded content

Branded content
Brandstrategi
Filmproduktion
Alle projekter

Humanister i Erhvervslivet —

Du er meget mere end dine usikkerheder

Konceptudvikling
Brandstrategi
Målgruppeundersøgelse
Filmproduktion
Alle projekter